Kunststof scheidingsbalken

Samen met de provincie Zeeland ontwikkelde save plastics in 1997 een scheidingsbalk, genaamd de Gebrabalk. De Gebrabalken, of scheidingsbalken, zijn semifysieke rijbaanscheidings-elementen. Deze overrijdbare balken zijn vervaardigd uit 100% gerecycled kunststof, en wordt naderhand voorzien van een thermoplast (kleur) coating. Door de tentvorm is de Gebrabalk goed overrijdbaar bij calamiteiten. Anderzijds wordt bij ongewenst overrijden met hoge snelheden, in ruime mate discomfort veroorzaakt.

Save plastics plaatst de scheidingsbalken in eigen beheer. Als kwaliteitswaarborging, maar ook als extra service.

Kunststof wegdekreflectoren

In augustus 2009 kreeg de scheidingsbalk een facelift. Het standaard type is sindsdien 500 mm lang en bestaat uit één deel, model C 0050. De speciale thermoplast coating van 3 mm heeft duizenden glasbolletjes die zorgen voor een blijvende reflectie- en attentiewaarde. Dit zorgt voor een goed zichtbare en veilige rijbaan- en parkeervakscheiding.

Veiliger kan het niet. Duurzamer evenmin.

Scheidingsbalken die over de volle lengte van het wegvak zijn toegepast, zijn continue onderdeel van de weg. Een inhaler neemt bewust het overrijden van de broodjes voor lief en heeft hierdoor een heel hoog attentieniveau tijdens zijn inhaalmanoeuvre. Dit resulteert in een lagere inhaalsnelheid en een weloverwogen inhaalbeweging: pure winst voor de tegemoet komende automobilist in het bijzonder, en de verkeersveiligheid in het algemeen. Een ideaal product om te combineren met de kunststof bermverharding van Gampet Products.

De scheidingsbalken van save plastics zijn voor onder andere de volgende toepassingen geschikt:

-rijbaanscheiding in de as van de weg en op rotondes
-scheiden van busbanen
-verdrijvingsvakken
-drempel functie (onder voorbehoud)
-attentieverhoging bij gevaarlijke situaties (bochten)
-rammelstrook in binnenbochten
-op bruggen (i.v.m. gewicht)
-parkeerplaatsaanduiding