Het laatste nieuws

 • save plastics & GOCLEAN LIEMERS

  Al het plastic afval dat de stichting GoClean de Liemers met het GoClean team hebben verzameld in de uiterwaarden van Loo/ Groessen gaan wij van save plastics verwerken tot nuttige eindproducten. voor alle info zie: https://www.liemersactueel.nl/stichting-goclean-liemers-uiterwaarden-zwerfafval-vrij-gemaakt/

 • Nieuwe kunststof wrijfgording

  De eerste serie van onze nieuwe kunststof wrijfgordingen is geproduceerd. Samen met de firma Hakkers en Beens hebben wij een nieuwe wrijfgording ontwikkeld die passend is voor een UNP 240. Op de achterzijde van de gording is een uitsparing zodat de aannemer geen last heeft van de boutverbinding van de UNP's op het damwand.

 • Kunststof beschoeiing | centrum Giethoorn

  De firma Heuvelman Ibis heeft eind april de laatste combipalen en schotten geplaatst van onze beschoeiing in het centrum van Giethoorn. Door de houten deksloof en gording heeft de kunststof beschoeiing dezelfde traditionele uitstraling als die van de bestaande beschoeiing.

 • Vlonderpad Groote Beerze

  In opdracht van waterschap de Dommel hebben wij een nieuwe kunststof vlonder geleverd. De vlonder maakt onderdeel uit van de herinrichting van het waterpark bij de rioolwaterzuivering in Hapert. Op dit moment legt de firma van Stipdonk uit Geldrop de laatste hand aan de vlonder. Zodra de vlonder gereed is maakt deze prachtige vlonder onderdeel uit van het wandelnetwerk.

 • Nieuwe met staal versterkte kunststof onderligger grootschalig toegepast in de Flevopolder

  De provincie Flevoland heeft Tebezo Waterwerken uit Genemuiden gevraagd om kunststof steigers te realiseren in Dronten, Biddinghuizen, Almere-Hout en Rutten. Hiervoor leverde save plastics alle kunststof materialen gefundeerd op palen van bijna 6 meter lang en de staal versterkte onderliggers van 160 x 80 x 4000mm.

 • Standaard combi-palen in de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

  Al jaren worden de vele steigers en beschoeiingen in de Gemeente Bodegraven-Reeuwijk gebouwd met de producten van save plastics. Sinds 2017 is ook de succesvolle combi-paal een standaard product geworden binnen de Gemeente. Logisch ook, want door hout uit de bossen van Natuurmonumenten te combineren met 100% gerecycled kunststof van save plastics, is de combipaal een circulair en duurzaam product. De Gemeente Reeuwijk-Bodegraven kiest voor het model van 120mm diameter. Deze paal is ook te verkrijgen ...

 • Waterschap Rijn en IJssel

  Tijdens het OASE klimaatfestival maakt Dijkgraaf Pieper deal bekend met save platics over duurzaam hergebruik van afval plastic in het Rijn en IJssel beheersgebied. "Wat wij gewoon hartstikke goed vinden van hun is dat zij alles wat wij zien als afval en rommel zien als grondstof. Dat past precies bij onze filosofie. Er bestaat geen afval, er bestaat slechts grondstof."

 • Kinderen in Arnhem zamelen kunststof in voor een nieuwe brug

  De kinderwijkteams uit de gemeente Arnhem sparen voor een nieuwe brug in de wijk Malburgen. Niet met geld, maar met zwerfafval. Het afval plastic dat door de kinderen is ingezameld, wordt door save plastics verwerkt tot palen en planken waarmee de nieuwe brug wordt gebouwd. Het zwerfafval wordt zo ingezet voor producten die de gemeente toch al nodig heeft. Opschaling is eenvoudig en de gemeente Arnhem kan dus legio producten voor de buitenruimte aan­schaf­fen. Zo ...

 • Sjoerd Jansen

  Ik ben Sjoerd, 33 jaar en net verhuisd van Arnhem naar Westervoort, waar ik samen woon met mijn vriendin Floor. In september ben ik begonnen met de deeltijd opleiding van de PABO, een intensieve opleiding, waardoor ik op zoek ben gegaan naar een mooie baan voor drie dagen in de week. Ik ben dan ook blij dat save plastics mij de kans geeft om mijn studie te kunnen combineren met deze baan en te kunnen ...

 • gampet products is verhuisd en heet vanaf nu save plastics

  Als leverancier van producten van gerecycled kunststof zit het in ons dna om een positieve bijdrage te leveren aan het milieu. Maar onze ambities zijn groots en daar hoort een nieuwe naam en een inspirerende locatie bij. Wij gaan nu nog nadrukkelijker voor een betere wereld door 2.500.000 kg plastic afval te redden van de verbrandingsoven. Neem alvast een kijkje op onze nieuwe locatie, terwijl Bram vertelt over de verandering: