Combipaal

De combipaal combineert de sterkte van hout met de duurzaamheid van kunststof. Een standaard naaldhouten paal heeft in het water een levensduur van ca. 5-10 jaar. Doordat wij deze paal nu hebben voorzien van een kunststofkop ontstaat er een paal met een verwachte levensduur van minimaal 30 jaar.

De combipaal is leverbaar in drie verschillende diameters.
– Ø120 mm, waarbij de kern bestaat uit een naaldhoutenpaal Ø80 mm
– Ø150 mm, waarbij de kern bestaat uit een naaldhoutenpaal Ø110 mm
– Ø175 mm, waarbij de kern bestaat uit een naaldhoutenpaal Ø140 mm

Bij alle drie de combipalen heeft het kunststof gedeelte een lengte van 1000 mm en is de bovenste 150 tot 300 mm massief. Wij hebben er bewust voor gekozen om de houtenpaal niet helemaal tot bovenin te laten doorlopen. Hierdoor is er een veilig werkgebied waar de bevestigingsmiddelen geplaatst kunnen worden, zonder dat dit gevolgen heeft voor de levensduur van de paal.

Levensduur

Het kunststof zorgt ervoor dat het hout op de lucht/waterlijn altijd is ingepakt en er zo geen rotting kan plaats vinden. Door het hout te verduurzamen met kunststof ontstaat er een beschoeiingspaal die ruim 30 jaar mee gaat. Tevens is het kunststof bestendig tegen brak water en UV-bestendig. save plastics werkt uitsluitend met hout uit Europese bossen dat een keurmerk draagt. Niet alleen het kunststof, maar alle producten van save plastics dragen bij aan een betere wereld.

Toepassing

De combipaal is zeer geschikt om te gebruiken bij beschoeiingen of als funderingspaal bij steigers. Hiermee vormt de (grote) combipaal een geschikt alternatief voor de kunststof paalkop. Dit product is leverbaar in de kleuren bruin, grijs en zwart. Voor meer informatie over mogelijkheden en toepassingen kunt u contact met ons opnemen via: 026 3033307