Kunststof lichtmast

save plastics introduceerde in 2010 de eerste klimaatpositieve lichtmast ter wereld. Gemaakt van 100% gerecycled kunststof. Honderden lichtmasten verder heeft het save plastics besloten om een nieuw model te gaan introduceren. Begin 2013 zijn de eerste kunststof lichtmasten van dit nieuwe model geplaatst. Op dit moment zijn er in verscheidene gemeentes kunststof lantaarnpalen geplaatst.

De kunststof lichtmast is bedacht door advies– en ingenieursbureau Tauw. Doorontwikkeld en in productie genomen door save plastics.

Een gedeelte van al het ingezamelde kunststofafval wordt op dit moment nog gewoon verbrand. Onzin. save plastics gebruikt dit restmateriaal als grondstof gebruiken voor de kunststof lichtmast. Doordat bij de verbranding van het materiaal de CO2 uitstoot hiervan komt te vervallen, valt de CO2 balans positief uit. De kunststof lichtmast draagt dus daadwerkelijk bij aan een beter milieu. Indien

Toepassing & plaatsing

Het ontwerp is een zogeheten 4 meter paaltopmast. Deze kan worden toegepast langs fietspaden, parallelwegen, in parken en in woonwijken. De kunststof lichtmast is verkrijgbaar uit de Nature-Line collectie. Sinds begin 2013 is het nieuwe type leverbaar.

Bent u geïnteresseerd in het plaatsen van klimaat positieve kunststof lantaarnpalen? Wij voorzien u graag van een gedegen advies. Neem voor meer informatie over mogelijkheden en toepassingen contact met ons op via 026 30 333 07.