Kunststof gordingen en wrijfstijlen

Gordingen worden toegepast om de stabiliteit van grond- en waterkeringen te verhogen. Bij waterkeringen kan het tevens dienen om deze delen te beschermen tegen direct contact met vaartuigen. De wrijfstijlen en gordingen van worden voornamelijk toegepast als kaderranden, stootranden, versteviging en remmingswerken.

Save plastics beschikt over een groot assortiment kunststof gordingen en wrijfstijlen gemaakt uit 100% gerecycled kunststof. De gordingen en wrijfstijlen hebben de uitstraling en verwerkbaarheid van hout en gaan mee voor de komende 30 jaar. De kunststof gordingen en wrijfstijlen zijn ongevoelig voor rot, splinteren niet, hebben geen onderhoud nodig en zijn simpel te reinigingen.

Tevens gaan de kunststof producten van save plastics langer mee dan bijvoorbeeld (rot gevoelig) hout. Een duurzame en milieuvriendelijke oplossing, ook buiten de waterbouw. Want wrijfgordingen en wrijfstijlen zijn bovendien zeer geschikt om voor voorzijde van een laadperrons en laaddocks te beschermen.

Het plaatsen van gordingen en wrijfstijlen

De gordingen worden het meeste toegepast langs vaarwegen, zowel verticaal als horizontaal. Eventueel kunnen de gordingen met langsvellingkanten, verzonken gaten en schuiningen worden geleverd. Save plastics levert kunststof gordingen in de kleur grijs, bruin en zwart.

Bent u van plan om kunststof gordingen te plaatsen? Wij staan u graag bij met advies. Neem voor meer informatie over mogelijkheden en toepassingen contact met ons op via 026 3033307.