Kunststof damwand

Voor een grond- of waterkerende constructie is kunststof damwand de meest effectieve en kostenbesparende oplossing. De damwanden die wij verkopen zijn een goed en duurzaam alternatief voor damwanden uit staal of hardhout. Het lage gewicht van het damwand zorgt ervoor dat plaatsing en transport eenvoudig. Oorspronkelijk zijn onze kunststof damwanden ontwikkeld voor de USA Armycorps. De stalen damwanden die gebruikt werden voor strategische havens over de gehele wereld verrotte snel en kunststof is hier ongevoelig voor. Inmiddels worden onze kunststof damwanden toegepast door waterschappen, provincies en gemeenten in Nederland.
In ons leveringsprogramma hebben wij 13 verschillende modellen kunststof damwand die gemaakt zijn van 100% gerecycled PVC. Daarnaast hebben wij voor de zware toepassingen nog 4 composiet modellen in ons programma. Onze kunststof damwanden worden toegepast voor havens, oeverbescherming, kwelschermen en grondkeringen.

Levensduur & Garantie

Het assortiment is enorm en door de verscheidenheid aan modellen is voor elke toepassing het juiste profile inzetbaar. De levensduur van het gerecyclede materiaal wordt gezekerd door de special vinyl coating. Wanneer de damwand juist zijn doorgerekend mogen wij 50 jaar garantie geven op onze kunststof damwanden. Echter de verwachte levensduur van het damwand wordt geschat op ruim 90 jaar.

Afwerking

In ons leveringsprogramma hebben wij voor elk model kunststof damwand een passende aluminium afdeksloof beschikbaar. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om onze damwanden of te werken met een kunststof plankenier. Deze laatste oplossing wordt veelvuldig toegepast wij damwand constructies net boven de waterlijn.

Plaatsing

Bijna al onze damwand projecten worden geplaatst met hulp van een kraan met daarop een trilblok gemonteerd. Ander plaatsing techniek zijn: Spuiten of drukken. Deze varianten zijn alleen mogelijk wanneer de grondsoort dit toelaat. Kunststof damwand heien willen wij afraden i.v.m. het beschadigen van het damwand.

Modellen

SG 225

CL 9900

kunststog gording op kunststof damwand

SG 825

trilblok voor kunststof damwand

SG 325

kunststof damwand

SG 625

gording voor kunststof damwand

SG 850

aanbrengen kunststof damwand

CL 9000

kunststof damwand

SG 650

eindresultaat kunststof damwand

SG 950

kunststof damwand - maasland