Kunststof bruggen

Een kunststof brug hoort bij Nederland. Steeds vaker kiezen beheerders voor kunststof bruggen.

Een kunststof brug van save plastics heeft een lange levensduur, voldoet aan de NEN 6702 norm en lijkt op een traditionele houten brug. De kunststof brug van 100% gerecycled kunststof is daarnaast onderhoudsvrij, rot niet en is eenvoudig te reinigen. Tevens zijn de bruggen van save plastics bijzonder veilig. Het kunststof splintert namelijk niet en is stroever dan hout. Ook wanneer het materiaal nat is.

Veilig en duurzaam

Een kunststof brug bestaat uit funderingspalen met kunststof onderliggers, gordingen en een kunststof dek. Optioneel kan een kunststof leuning of gewoon een houten leuning worden toegepast. De funderingspalen zijn kunststof opzetters met een stalen bus, welke over houten palen worden geschoven. Zo ontstaat een kunststof funderingspaal. De kunststof bruggen worden afgewerkt met de speciale dekdelen met onderlinge verbinding voor de optimale gewichtsverdeling. Kunststof dekdelen zijn stroever dan hout maar met de SafeGrip voldoet het ruimschoots aan de norm, ook voor fietsroutes.

Kunststof bruggen van save plastics zijn op alle punten doorberekend door verschillende ingenieursbureaus. Per project wordt een nieuw advies geschreven.