kunststof Beschoeiing

De Holland Wall kunststof beschoeiing is niet opgebouwd uit losse planken, zoals conventionele beschoeiing maar uit één paneel. Het paneel is 250 cm lang en kan in hoogte variëren, 60, 80, 100 of 120 cm.  De bovenzijde van het paneel heeft een deksloof van 5 cm breed en de wanddikte is ongeveer 3 cm. Aan de voorzijde is een traditioneel plankenmotief te zien. De panelen worden door gekoppeld door de super lip/lasverbinding. Aan de waterzijde doen de speciaal ontwikkelde combi-palen dienst als stevigheid.

Combipaal

De combi-paal, bestaat uit een onbehandelde naaldhouten paal en of een houten stam die voorzien is van een kunststof kop. Het kunststof gedeelte heeft een lengte van 1000 mm. Het kunststof zorgt ervoor dat het hout op de lucht/waterlijn altijd is ingepakt en er zo geen rotting kan plaats vinden. Door het hout te verduurzamen met kunststof ontstaat er een beschoeiingspaal die ruim 30 jaar mee gaat. Gampet werkt uitsluitend met gecertificeerd hout uit Europese bossen.

Gording

Afhankelijk van de kerende hoogte is het nodig om de beschoeiing te verankeren. Het verankeren kan het beste gebeuren met een staal en/of glasvezelversterkte gording. Deze gording kan zowel op de palen als voor de palen worden gemonteerd.

Natuurlijk

De Holland Wall wordt geproduceerd uit de fractie kunststof dat anders verbrand zou worden. Dit is onderzocht door ingenieurs- en advies bureau Tauw en de Carbon footprint is lager dan de conventionele beschoeiing. De kleur is bruin en gaat goed op in de natuur.

Holland-Wall in de praktijk

De montage is effectiever vanwege de schotlengte en stevigheid van één paneel en het doorkoppelen is eenvoudiger door de voorgeboorde gaten in de verbinding. De ronde palen met de houten kern zorgen voor een snelle plaatsing. Een Quote van een aannemer: “echt super spul! Lijkt op hout, verwerkt als hout maar gaat veel langer mee”

Besteksteksten

Voor de Holland Wall beschoeiing zijn besteksteksten beschikbaar.