Kunststof beschoeiing

Kunststof beschoeiing is een verzamelnaam die wordt gebruikt voor kleinere constructies voor zoals: slootkantbeschoeiing, walbeschoeiing en betuining. Gampet Products levert kunststof beschoeiing uit de Nature-Line collectie. De eenvoudig aan te leggen kunststof beschoeiing heeft een onderlinge schuif / schroefverbinding en wordt geplaatst achter een combipaal en/of glasvezel-versterkte palen.

Gamplank beschoeiing- opgeklampt

Al vele tientallen kilometers Gamplank beschoeiing zijn geplaatst in Nederland. De Gamplank beschoeiing bestaat uit kunststof veer- en groef planken met een unieke lip/las verbinding. De Gamplank heeft een hoogte van 30 cm en kan op verzoek worden geassembleerd tot een beschoeiingschot met een hoogte van 60, 90 en 120 cm. Voor het opklampen van de beschoeiingplanken maken wij gebruik van kunststof klampen en RVS bevestigingsmiddelen. De Gamplank beschoeiing wordt geplaatst in combinatie met onze combipaal. Het kunststof deel heeft een lengte van 92 cm en de houtenpaal heeft een maximale lengte van 5 mtr. De Gamplank beschoeiing heeft een natuurlijke grijs/bruine kleur.

Holland Wall- panelen

De Holland Wall beschoeiing is niet opgebouwd uit losse planken, zoals conventionele beschoeiing maar uit één gesloten paneel. Het paneel is 250 cm lang en kan in hoogte variëren, 60, 80, 100 of 120 cm hoog. De bovenzijde van het paneel heeft een deksloof van 5 cm breed en de wanddikte is ca. 3 cm. Aan de waterzijde is een traditioneel plankenmotief te zien. De panelen worden door gekoppeld door de super lip/lasverbinding. De Holland Wall wordt altijd geplaatst in combinatie met ronde combipalen. Het kunststof deel heeft een lengte van 1 mtr en de houtenpaal heeft een maximale lengte van 5 mtr. De ronde combipalen, worden ingekocht als FSC®-gecertificeerd en hebben een naaldhoutenkern van 8 cm en een kunststof kop van Ø12 cm. De kunststof kop is de bovenste 20 cm massief zodat hierin kan worden geschroefd en geboord. De Holland Wall is leverbaar in de kleuren grijs en bruin.

Combipaal – hout/kunststof

De save plastics combipaal, bestaat uit een onbehandelde naaldhouten paal die voorzien is van een kunststof kop. Het kunststof gedeelte heeft een lengte 1000 mm. Het kunststof zorgt ervoor dat het hout op de lucht/waterlijn altijd is ingepakt en er zo geen rotting kan plaats vinden. Door het hout te verduurzamen met kunststof ontstaat er een beschoeiingspaal die ruim 30 jaar mee gaat. save plastics werkt uitsluitend met gecertificeerd hout uit Europese bossen.

Gording – versterkt

Afhankelijk van de kerende hoogte is het nodig om de beschoeiing te verankeren. Het verankeren kan het beste gebeuren met een staal en/of glasvezelversterkte gording. Deze gording kan zowel op de palen als boven de palen worden gemonteerd.

Beschoeiing prijs

De prijs van kunststof beschoeiing prijs hangt af van de bodemgesteldheid, keringshoogte en uitvoering. Indien de keringshoogte of bodemgesteldheid te hoog of slecht is, zal de beschoeiing moeten worden voorzien van ankers. Voor een prijs op maat is het belangrijk dat u alvast die gegevens verzamelt en naar ons toestuurt. Een specialist van ons zal vervolgens contact met u opnemen voor een offerte op maat.

Besteksteksten

Voor beide beschoeiingsystemen zijn besteksteksten beschikbaar.
– Gamplank beschoeiing pdf 
– Holland Wall pdf