Kunststof bermverharding

Kunststof bermverharding heeft zich in de praktijk al lang bewezen als een duurzame, veilige oplossing. De kunststof graskanttegels zijn gemaakt van 100% gerecycled kunststof en bieden aanzienlijk hogere buigtrekvastheid dan betontegels. Dankzij hun uitgekiende hol & dol verbinding blijven onze tegels ook bij intensief verkeersgebruik keurig op hun plaats.

Voordelen van kunststof bermverharding

De hoge elasticiteit van het gerecyclede materiaal voorkomt breuk, zoals bij betontegels vaak optreedt. De kunststof graskanttegels nemen bovendien geen water op en zijn dus ongevoelig voor vorstschade. Door het lichte gewicht van de kunststof grondversteviger is het eenvoudig en snel aan te leggen. En ondanks het lichte gewicht van deze verstevigende tegels kunt u bouwen op een hoge belastbaarheid.

Al honderden projecten uitgevoerd

Gampet levert al meer dan 15 jaar kunststof bermverharding in de vorm van graskanttegels. Honderden projecten zijn reeds met onze kunststof graskanttegels uitgevoerd. De kunststof bermverharding van save plastics is meerdere malen als snelheid remmende maatregel gebruikt. Door de grastegels bij een smalle weg toe te passen wordt het verkeer bij elke tegenligger gedwongen om over de bermversteviging te rijden. Dit werkt comfortverlagend voor de bestuurder.

De toepassingsmogelijkheden van de graskanttegels beperken zich niet tot bermversteviging. Het is ook de oplossing voor onder andere parkeerterreinen en voet- en rijpaden. Dan is meestal geen afwatering en drainage noodzakelijk. Dit is vooral interessant voor parkeerterreinen en voet- en rijpaden die relatief weinig gebruikt worden, zoals bij evenementlocaties.