Kunststof balken

Save plastics beschikt over een groot assortiment kunststof balken, gemaakt uit 100% gerecycled kunststof. Het assortiment balken varieert van funderingsbalken tot randbalken. De balken zijn duurzaam en hebben weinig tot geen onderhoud nodig. Het gerecyclede kunststof bevat geen schadelijke stoffen voor het milieu en gaat vele jaren mee.
save plastics levert de balken in de kleuren grijs, bruin en zwart. De balken zijn massief en hebben aan de buitenzijde een lichte nerfstructuur. Hierdoor lijken de balken erg op de traditionele houten bielzen.

Holle kunststof balken

Voor bepaalde toepassingen is het wenselijk dat de balken een zo’n laag mogelijk gewicht hebben. Daarom hebben wij van de meest gebruikte modellen balken een holle balk in ons assortiment. Waar de massieve balken veelvuldig liggend worden toegepast zien we dat de holle variant veelvuldig staand toegepast wordt.

Kunststof balken staalversterkt

Kunststof balken worden veelvuldig gebruikt in de waterbouw voor onder andere kunststof steigers en bruggen. Om grote overspanningen mogelijk te maken biedt save plastics staalversterkte onderliggers aan. Bij de bouw van een kunststof steiger of brug kan er dan flink worden bespaard op de totale materiaalkosten en bouwkosten. Er zijn immers minder palen nodig.

Voor meer informatie over de mogelijkheden en toepassingen van dit product kunt u contact met ons opnemen via 026 3033307