Faunapassage | 100% gerecycled kunststof

Door versnippering van leefgebieden en het geïsoleerd raken daarvan komen steeds meer diersoorten onder druk te staan. De voornaamste oorzaken van dit probleem zijn infrastructuur en stedenbouw. Een structurele/duurzame oplossing is het aanbrengen van faunapassages. Indien dergelijke passages goed worden aangelegd, kunnen zij voor vele diersoorten bijdragen aan veilige migratie.

Save plastics bouwt mee aan de oplossing

Gampet Products levert al vele jaren kunststof faunapassages voor het uitwisselen van wild naar aanpalende gebieden. Veelal is de kunststof faunapassage een soort vlonder onder een brug of een duiker. Een kunststof faunapassage bestaat uit kunststof planken met een onderlinge verbinding en een opstaande rand. De kunststof faunapassage kan worden opgehangen, bijvoorbeeld aan stalen beugels. Indien noodzakelijk of gewenst, kan de kunststof faunapassage worden opgevuld met zand voor een natuurgetrouwe doorgang.

Redenen om voor gerecycled kunststof wildpassages te kiezen:
– Rot en splintert niet
– UV-bestendig
– Milieuvriendelijk
– Recyclebaar

Kunststof faunapassages zijn leverbaar uit de Nature-Line collectie. Neem voor meer informatie over mogelijkheden en toepassingen contact met ons op via 026 3033307.