Combi-damwand

Combi-damwand combineert de sterkte van hout met de duurzaamheid van kunststof. Het hout dat wij gebruiken voor ons combi-damwand is gecertificeerd en heeft een sterkte klasse van C24. Afhankelijk van het gekozen model damwand is de bovenste 1000 en/of 1500 mm omspoten met een speciale kunststof compound.

Levensduur

De technische levensduur van ons combi-damwand bedraagt tenminste 50 jaar. Doordat wij het bovenste gedeelte van de damwand plank verduurzamen met kunststof kan er geen rotting plaatsvinden op de waterlijn. Met een levensduur van tenminste 50 jaar valt ons damwand onder duurzaamheidsklasse 1.

Tijdens het ontwikkelingsproces hebben wij rekening gehouden met een naadloze veer/groef verbinding tussen het houten deel en het kunststof deel. Tevens hebben wij rekening gehouden met een oplossing voor constructies die verankerd dienen te worden. Wanneer de constructie verankerd dient te worden, dan kan hiervoor gebruik gemaakt worden van onze staal- en of glasvezel versterkte gordingen. Hier-
door ontstaat er een duurzame, onderhoudsvriendelijke constructie. Het combi-damwand is leverbaar in de kleuren bruin en zwart.

Kenmerken

  •  Minimale technische levensduur van 50 jaar
  •  Gecertificeerde vuren houten planken
  •  Hoog slagvast UV stabiel
  •  100% gerecycled kunststof
  •  Eenvoudig te plaatsen en te bewerken